dl tectum protect logo white

Zamjena krovišta

Zamjena krovišta

Došlo je ono doba kada više ne možete sakrivati one ružne otiske nedavno procurile vode na plafonu ? Ono doba kad više ne možete gledati kroz prste i govoriti; čekaj, budemo drugi mjesec!? Zamjena krovišta postaje nezaobilazna ?

Super, onda vam moramo reći da ste na pravom mjestu. Koliko god Vam se ta pomisao čini mrskom, jer ista narušava vaše granice komfora, a ujedno i moguće granice vašeg buđeta, moramo vas obavijestiti da ne mora biti baš tako.

Samo planiranje i informiranje uoči samog pothvata zamjene krovišta skratit će vas mnogih muka, pa krenemo redom.

Planiranje zamjene krovišta

Kad smo kod zamjene krovišta, ono što bi bilo prije svega najbitnije, jest da potražite reference majstora u vašoj regiji. Ponekad i referenca od same trgovine materijalom neće biti 100 postotna, već vam sugeriramo da komunicirate s ljudima koji su nedavno bili u istom pothvatu.  Oni će vam, još u žaru euforije dati najiskrenije mišljenje i ocjenu rada samog majstora.

Kad ste prikupili informacije i zadovoljni ste s tim što ste prikupili, vrijeme je da kontaktirate samog majstora. Bilo bi poželjno da ste upućeni u neke od stvari kako bi samo majstoru, a i sebi olakšali život, a time i kupili malo vremena. S druge strane, majstor će vidjeti da ste informirani, pa će i komunikacija biti lakša, a time i sam plan i razvoj projekta.

Tip krovišta

Kakvo krovište sada imate ? Kud ćete sa postojećim krovištem kada se skine?

U kakvom stanju vam je postojeća građa ( konstrukcija ) ? Da li želite krovište imati skroz zatvoreno ? Da li planirate u nekoj skoroj budućnosti sređivati tavanski prostor za život ili ga već imate ? Valja imati na umu da krovišta koja sadrže azbest podliježu posebnom načinu zbrinjavanja otpada što može uzrokovati dodatne troškove.

Sve su to pitanja koja mogu pomoći oko samog dogovora sa majstorom.

Tesari, krovopokrivači ili limari. Ljudi su koji će odigrati glavnu ulogu u ostvarenju vašeg projekta.

A prije toga, informirajte se sa vašom boljom polovicom kakav krov želite imati na Vašoj kući.

Da vam damo materijala za razmišljanje, možemo Vam reći koje su vam najbolje opcije za vaš krov:

  • Crijep ( kosi krovovi )
  • Šindru ( kosi krovovi, mansarde )
  • Lim ( razne namjene i izvedbe, kosi krovovi, fasade )
  • TPO ili PVC foliju ( ravni krovovi )

Svaki od ovih materijala, pokrit ćemo u jednom od slijedećih članaka kako bi vam približili same prednosti i nedostatke istih, a i samim time olakšali vam odabir prilikom same zamjene kompletnog krova.

 

 

laki limeni pokrov UNI2

Vaša zamjena krovišta i

ponuda za krov

 

Kad ste sakupili sve potrebne informacije i spremni ste zvati odabranog majstora, bitno je znati slijedeće:

Ukoliko imate par vrijednih ruku, koji se ne boji visina, samo raskrivanje krovišta možete učiniti sami. Da, dobro ste čuli. To je isto dio posla koji iziskuje vrijeme i on se naplaćuje.

Ukoliko imate dobru građu i želite samo promijeniti par letvi, možete to učiniti, ali pije bi morali točno znati o kojem se budućem pokrovu radi, jer svaki pokrov iziskuje drugačiju pripremu krovišta.

Također, iako imate zdravu građu na postojećem krovištu, to ne mora značiti da se ona neće skidati ili prilagođavati obzirom na potrebne zahtjeve novog krovišta.

Dio sa, po preporuci minimalno 140 gramskom (g /m2) paro propusnom-vodo nepropusnom folijom možete također sami odraditi, te ste time odradili, ukoliko ste vješti i znate što radite, lijepu pripremu samom majstoru. Valja se vratiti na ovaj dio gdje „znate što radite“ jer u nekim slučajevima možete zakomplicirati posao majstoru, najvjerojatnije time i svoje financije, pa time predlažemo da kad tražite ponudu od majstora, da tražite punu specifikaciju radova, materijala, odvoza i dovoza. Tada ćete biti pametniji kod odluke vlastitih radova.

GARANCIJA NA KROVOVE

U većini slučajeva ćete se prepustiti u povjerenje samog majstora jer ipak.. majstor ima godine iskustva. Ima tvrtku i reputaciju koja stoji iza njega. Osigurava život svojim radnicima i njihovim domaćinstvima. I prije svega, ne boji se visine.

A i daje garanciju na samu kvalitetu svog posla.

Ukoliko ste još neodlučni, slobodno nas kontaktirajte. Pomoći ćemo Vam. Saznajte više o zamjeni krovišta i kontaktirajte nas direktno.

laki limeni pokrov UNI2
zamjena krovišta
dl tectum protect - zamjena krovišta
Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Najnovije objave

Scroll to Top