Građevinska limarija

Građevinska limarija, vjetrobranske lajsne,.puc lajsne, opšavi, uvale, te zidni i okapni limovi.
Zatražite ponudu

Limovi za krovište

Nudimo Vam aluminijske i čelične pocinčane limove raznih debljina i u 13 različitih raspoloživih boja. Limovi su u kolutima od 125, 500, 1500 ili 3000kg
Zatražite ponudu

Limeni pokrovi

Limeni pokrovi u obliku trapeza ili imitacije crijepa dolaze u 13 raspoloživih boja i jamstvom kvalitete od 10 godina.
Zatražite ponudu

Odvodni sistemi

Krovni odvodni sistemi koje nudimo su proizvođača KJG. Vršimo distribuciju njihovih proizvoda na području Zagrebačke županije i grada Zagreba
Zatražite ponudu

Limarija za krov

Popularno zvana krovna limarija ili limarija za krov završni je dio građevinskog postupka. Postupak montaže započinje nakon ili prilikom postavljanja vašeg krovišta. Primarno služi dodatnoj zaštiti od atmosferskih utjecaja, kao i odvodnji vode s vašeg krovišta. Limarija za krov omogućuje vam dugotrajnost krovišta kao i zdravlje vašeg objekta od temelja do krova. Omogućuje kontrolirano usmjeravanje kiše, snijega i leda od vašeg krova do najniže točke na siguran i efikasan način. Limarija za krov je uvelike i jedna vrsta znanosti fizike, kao i umjetnosti. Današnji proizvođači limarije za krov usavršili su svoje odvodne sisteme kako bi pružili dugotrajna rješenja i omogućili lakšu montažu. Time u svoj fokus stavljaju montere i investitore i samim time su postali zanimljiva točka arhitekata jer osim svoje funkcionalnosti, vrše i dekorativni dio objekta. Sve informacije vezane uz krovnu limariju možete uvijek dobiti od našeg ljubaznog osoblja, kao i besplatno savjetovanje. Jedino što morate učiniti, jest javiti se ovdje. Kako bi Vam još bolje približili ovu temu, i kada pričamo o limariji za krov, možemo reći da je podijeljena u više osnovnih grupa:

Građevinska limarija

U građevinsku limariju spadaju svi elementi limarije koja se koristi u građevini. Primarno su namenjeni zaštiti vašeg krovišta. U ovu grupu limarije spadaju: limene lajsne, okapni ili uvalni limovi, opšavi ili pak metalne prozorske ili parapetne klupčice. Izrađuju po mjeri investitora, a služe kako bi omogućile nesmetane prijelaze između različitih materijala i ploha ili osigurali nepropusnost vode ili vjetra na ključnim točkama.

Lim za građevinsku limariju

Građevinski lim koji se danas najviše koristi najčešće je od čelične jezgre ( premazan zaštitnim slojem cinka ) i popularno zvani “pocinčani lim”. Isti, može biti i obojeni ( dodatna zaštita na pocinčanom čeličnom limu ). Bakreni lim izuzetne dugotrajnosti i performansa, inox lim ili nehrđajući čelik, aluminijski lim u natur ili obojenoj varijanti, te tintan cink lim. Svaki od limova ima svoje performanse pod određenim uvjetima pa se  bolje ponašaju na određenim podnebljima nego, na primjer neki drugi lim iz iste grupe. Njihova struktura i savitljivost određuju koji dio elemenata će se odraditi od istog lima i koliko će taj element biti detaljan i razrađen. Za dekorativne elemente preporučeno je koristiti mekanije limove kao što su aluminij ili bakar, jer su lakši za obradu i pružaju više mogućnosti i slobodnije ruke građevinskom limaru. Za velike plohe koje su pod direktnim udarima vjetra i naleta kiše preporučeno je koristiti čvršće limove kao što je pocinčani čelik, dok je opet za more idealniji inox.

Savjetovanje prilikom projektiranja vašeg projekta je od izuzetne koristi. Dl tectum protect svoje savjetovanje ne naplaćuje i stoji na raspolaganju od samog početka do kraja izvedbe vašeg projekta.

Limeni pokrov

Limeni pokrovi su današnje najtraženije i najisplativije sredstvo pokrivanja. Sa svojom paletom boja, oblika i debljina uvijek se nađu na vrhu popisa krovnih pokrovnih materijala.

Lakši su od klasičnog crijepa pa su uvelike manje zahtjevni po pitanju podkonstrukcijske građe.

Krovna odvodnja

Najšira grupa limarije za krov.

Može se dijeliti po veličinama, materijalima, dimenzijama i sastavnim dijelovima. Sastoji se od elemenata koji vrše ulogu sakupljanja oborina, usmjeravanja istih i na kraju, kao što i samo ime govori, odvodnje samih oborina s vašeg krova.

Klasični odvodni sistemi bili su izrađeni od robusnog čelika premazanih zaštitnim slojem cinka. S obzirom na to da je postupak cinčanja u prošlosti bio znatno jeftiniji, kvaliteta dotičnih odvodnih sistema bila je veća nego danas.

Današnja vremena biraju novije materijale koji samim svojim sastavom čini bolju atmosfersku zaštitu. Na kraju se svodi na dubinu novčanika kao i vrstu podneblja u kojem se nalazite.

Ponudu krovne odvodnje proizvođača kojeg distribuiramo, možete vidjeti ovdje.